Äitihän veikkailikin, että joku natsitauti päätä kalvaa. Zyklon B:tä saa muuten edelleenkin ostettua, mutta myyntinimi on vain nykyisin Uragan D1 ja valmistusmaa Tshekki. Sinne siis ne vain, jos ilmenee ongelmia hyönteisten tai ongelmallisten vähemmistökansojen kanssa.

Jostain syystä tuosta sykloonipurkin kuvasta tuli heti mieleeni täälläpäin liikkuvat kiskobussit. Tiedä sitten miksi.

Tai no, ehkä noissa on jotain samaa. Kiskobussi on muuten todella syvältä. Ehkä tuohon neljääkymppiä kyhnyttävään diesel-jurnuttimeen voisi suhtautua huumorilla, vaan kun se sattuu olemaan ainoa julkisen liikenteen muoto täälläpäin. Siis: ainoa. Ei ole edes takseja. Bussitkin ovat yksityisiä ja yksittäisiä. Useimmat ovatkin tehneet tästä omat johtopäätelmänsä ja liikkuvat omalla autolla (joka on joko Volkswagen Polo tai vielä useammin, Lupo). Pitäisi varmaan hankkiutua omistavaan suhteeseen polkupyörän kanssa.

Viikonloppuna ajattelin käydä noilla lähistön "vuorilla", josko olen hiukan terveempi. Muutoin voi tulla aika tylsä viikonloppu, kun sitä internet-yhteyttä ei vieläkään ole (saati mitään muutakaan, hrmph). Paljon puhuttu saksalainen täsmällisyys on kyllä ylimainostettua, kun täällä ei mikään tapahdu ajallaan, jos hommaan sotketaan yksikin beamte ("Tuletko lounaalle vai aiotko taas olla koko ajan töissä?").