Kun nyt jotenkin maagisesti tuli automaagit puheeksi, niin niistähän voisi lörpötellä hetken.

Joka tarkoitukseen on kone. Tämä tietenkin siksi, että voisi välttää piinallisen ihmiskontaktin ja mahdollisen 150 metrin kävelyn. Parhaimmassa tapauksessa säästää siis sekä sanoja että kengänpohjia! Voitto on tuplaten!

Kaikkein näkyvimpiä ovat ehkä körssiautomaatit, jollainen löytyy keskimäärin jokaisen kadun varrelta. Olisihan aivan liikaa vaadittu, että kävelisi kaupalle (tai odottaisi aamuun), kyllä ne spaddut on saatava käteen nyt. Samalla tulee ulkoilutettua ajokorttia, jota raossa vilauttamalla todistaa ikänsä ja saavuttaa oikeuden työntää viisi euroansa koneeseen. Sehr praktisch! Ei ajokorttia? Ei hätää! Kävele seuraavalle automaatille, se ei ehkä edes halua nähdä korttiasi!

Ajokortitta hoituu myös ohrapirtelön ostaminen. Keskustan alueelta löytyy ainakin neljä (jollei useampikin) olutautomaattia. Lukua voi pitää verrattain korkeana, kun ottaa huomioon, että olutta saa kaupasta tai pubeista jatkuvasti mihin aikaan hyvänsä. Mutta jos nyt kuitenkin ahdistaa mennä pyytämään baarimikolta tuoppia pahimpaan aamuvapinaan, voi euron kolikolla saada kylmänhuurteisen helpotuksen tolpan nokastakin. Yleensä tarjolla on ainakin kolmea eri laatuakin! Automaattiin on myös muotoiltu kätevä vekki, jota vasten pullon voi aukaista. Oi auvoa!

Kortonkikoneita on toki myös. Onhan niitä Suomessakin nähty, mutta yleensä rakennusten SISÄpuolella, vessoissa jne. Eikä suinkaan esim. kerrostalokompleksin seinässä tai aiemmin mainitun kalja-automaatin vieressä. (Olisipa muuten noloa, jos on hakemassa kostuketta mutta tuleekin vetäneeksi kuivat.)

Postihan tällä kylällä on vain keskustassa. Sen sijaan Deutsche Postin pakettiautomaatteja on kaksikin:

Paketithan tulisivat muutoin kotiin ja niiden vastaanottaminen on nahkeata. Kuka edes on kotona virka-aikaan, jollei ole sairaana! Sen sijaan voi pyytää saada pakettinsa toimitetuksi Packstationiin, josta sen voi lunastaa 24/7 Deutsche Postin asiakaskortilla. "Deutsche Post is planning to set up a total of 2,400 Packstations in Germany by 2009. Its aim is that eventually no customer should need to travel more than 10 minutes to reach a Packstation." Samasta laitoksesta voi myös lähettää pakettinsa!

Vielä jos saisi sen japanialaisten paljon hehkutetun käytettyjen alushousujen automaatin.